Majhni ukrepi  k zmanjšanju podnebnih sprememb

V sredo, 23.5.2018, se je naša šola  že sedmič vključila v Karitasov mednarodni projekt »Tek podnebne solidarnosti«, v katerem so učenci  naše šole  tekli iz solidarnosti do ljudi v revnejših državah, predvsem v Afriki, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo.

Ogledali smo si film o dečku Nangiru, deklici Roseni in film o podnebnih spremembah v Afriki. Spregovorili smo o posledicah, ki jih podnebne spremembe prinesejo v življenja ljudi. Učenci so s svojim razmišljanjem iskali poti za reševanje te problematike v vsakdanjem življenju. Ugotavljali so, da lahko varčujejo z vodo, ugašajo luči, ločujejo odpadke… Vsak lahko naredi le majhen korak, vendar so vsi ti majhni koraki potrebni in nepogrešljivi, da vsi skupaj naredimo velik korak k boljši prihodnosti.
Učenci so tekli v znamenju solidarnosti do ljudi, ki nimajo dostopa do pitne vode in
pretekli 216 km. Tekli so po svojih sposobnostih in pripomogli graditi že osmi  »Krog solidarnosti okoli planeta Zemlje«.
Veseli smo, da so naši učenci z nasmehom na ustnicah in mnogimi pretečenimi kilometri dokazali, da znajo biti solidarni.

Koordinatorica teka Anica Doberšek

Share on Facebook