Knežje mesto ali biser ob Savinji sta le dve imeni, ki opisujeta Celje, mesto s slikovito okolico in z bogato zgodovino. Danes so se na raziskovanje tega mesta odpravili tudi učenci POŠ Blagovna. Učenci so se po razredih s svojimi nalogami odpravili v mesto, kjer so srečevali veliko turistov in učencev drugih šol s podobnimi nalogami. Med najbolj zanimivimi osebnostmi pa je bila prav gotovo pevka Rebeka Dremelj, ki se je z veseljem fotografirala z učenci.
Raziskovanje po mestu so zaključili na Starem gradu, kjer so se nekateri malo spočili in poigrali, drugi pa so spoznavali življenje na gradu in zgodovino najbolj mogočnih grofov tistega časa.
Četrtošolci so dopoldan preživeli v Pokrajinskem muzeju Celje. Pod odličnim, njihovi starosti primernim vodenjem, so si ogledali tri razstave: Grofje Celjski v Knežjem dvoru, Celeia – mesto pod mestom in Od šivanke do zvezd – prazgodovina.
Prav vsi pa so spoznali, da ni potrebno daleč za spoznavanje neznanih svari. Mesto Celje, bogato z zgradbami in preteklostjo, ponuja nova znanja, ki se zdijo zaradi bližine preveč vsakdanja, da bi se poglobili vanje.

Za veselje pogosto ni potrebno veliko. In sreča se ne skriva v daljavi. Pogosto je pred nami, le videti in zgrabiti jo moramo znati.

Share on Facebook