Pred nami je novo šolsko leto in na ceste se ponovno vračajo naši otroci, namenjeni v šolo in domov.

Da bi bili le-ti na šolskih poteh in avtobusnih postajališčih varni, vas prosimo, da ste skrajno previdni in upoštevate cestno prometna pravila, še posebno v prvih dneh pouka, ko šolarji še niso dovolj zbrani in pozorni na dogajanje v cestnem prometu. Zagotavljanje varnosti otrok je v prvih septembrskih dneh ena pomembnejših nalog staršev, učiteljev, policije in drugih organizacij, ki se ukvarjajo z varnostjo v prometu.

Da bo pot v šolo čim varnejša, je dobro ponoviti nekaj nasvetov vsem udeležencem v prometu:

– Še pred pričetkom šolskega leta se skupaj z otrokom odpravimo peš po poti, po kateri bo otrok prihajal v šolo.

– Prav posebno pozornost namenimo prečkanju ceste ter obnašanju na tistih delih šolskih poti, ki se nam zdijo manj varni.

– Zavedajmo se, da so pri zagotavljanju varnosti otrok v prometu najpomembnejši vzgoja in dober zgled staršev in drugih starejših udeležencev v prometu.

– Upoštevajmo prometna pravila in otroka opremimo z rumeno rutico (prvošolci in drugošolci), odsevnimi predmeti, v avtomobilu uporabimo varnostne pasove ter ustrezne otroške sedeže.

– Prvošolčki morajo imeti na svoji poti v šolo in domov spremstvo odrasle osebe.

– Tudi učitelji namenimo pri svojem pouku v prvih šolskih dneh posebno pozornost prometni varnosti.

Bodimo strpni in previdni. Z dobrim zgledom in varnim ravnanjem bomo za dolgo zgradili prijazen svet prometa. Vsem udeležencem želimo srečno v prometnem vsakdanu.

Učiteljice POŠ Blagovna

 

Share on Facebook