V soboto so učenke POŠ Blagovna Monika Guček, Isabella Žafran in Nuša Brečko v centru Celja na pravem odru z mikrofonom v rokah v jesenskem soncu zablestele z deklamacijo o miru, svobodi in sočutju. POŠ Blagovna že vrsto let aktivno sodeluje v projektu Pozdrav ptic miru, ki ga vodi OŠ Lava. Tokrat se je ravnateljica Marijana Kolenko tudi javno zahvalila za večletno sodelovanje, kar smo si kot podružnična šola šteli v veliko čast. Z vsebino deklamacije smo zadeli bistvo, saj sta tudi varuh človekovih pravic in ravnateljica OŠ Lava uporabila enake misli in stališča o miru.
Hvala vsem nastopajočim učenkam za čas in trud, ki so ga vložile in njihovim potrpežljivim staršem. Posebna zahvala pa velja Nuši Brečko, ki je priskočila na pomoč in se čez noč naučila besedilo, ker je njena sošolka Layla Močnik tik pred nastopom zbolela.
V septembru so učenci v podaljšanem bivanju govorili o miru, svobodi in sočutju. Na spletnih straneh so poiskali misli in pregovore na to temo in pripravili plakat, ki na pomembne vrednote opozarja mimoidoče v garderobi naše šole.

Mentorica Alenka Gradišnik

Share on Facebook