Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, je osrednji državni praznik, ki ga praznujemo 8. februarja in je tudi dela prosti dan.  V čast kulturi so organizatorji JSKD Šentjur, Zveza kulturnih društev Šentjur in Občina Šentjur pripravili prireditev, ki so jo poimenovali Jaz pa ti, pa židani France in se je odvijala v IKC Šentjur.  Šentjurska območna izpostava sklada za kulturo je letos podelila kar 14 priznanj. Med prejemniki je bila tudi naša Otroška gledališka skupina Blagovna, ki se je uvrstila na regijsko srečanje Otroških gledaliških skupin Slovenije. Takratno strokovno žirijo so naši nadobudni gledališčniki pod mentorstvom naše učiteljice Edith Costo, navdušili z avtorsko igro, je nastala izpod peresa Toma Costa. Selektor Miha Golob je našo predstavo ocenil za konceptualno domišljeno, ki gradi na pristni gledališki izkušnji. Mlade igralce, ki so bili dobro vodeni, pa je označil za zavzete in  pristno igralsko osredotočene.

Učiteljica  Edith Costo, članica Epik teatra,  je prejela še priznanje za najboljšo stransko žensko vlogo na  regijskem Linhartovem srečanju odraslih gledaliških skupin.

Na  dosežka naše dramske skupine ter mentorico Edith smo izjemno ponosni in jim želimo še veliko iskrivih misli in ustvarjalnega navdiha.

Iskrene čestitke!

Petra Artnak

fotografije: Jure Godler

 

Share on Facebook