Vlada je 2. oktobra 2020 sprejela spremembe Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Odlok pri gibanju in zadrževanju v zaprtem javnem prostoru zaradi preprečitve ponovnih izbruhov nalezljive bolezni COVID-19 sicer določa obvezno uporabo zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta). Ne glede na to pa spremembe odloka določajo izjeme, ko uporaba zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ni potrebna, in sicer je to za:

  • Učence v osnovni šoli, ko so v matičnem oddelku.
  • Prav tako maska ni obvezna za učitelje do vključno 3. razreda osnovne šole, pri opravljanju neposrednega dela z učenci, in osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.
  • Učitelji od 4. razreda osnovne šole dalje masko uporabijo v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje.

V skupnih prostorih šole kot so hodniki, knjižnica, toaletni prostori, garderobe… so maske še vedno obvezne.

 

Vstop v šolo le za zdrave osebe, ustrezna higiena rok in zadostna medsebojna razdalja so še vedno najpomembnejši ukrepi za omejitev širjenja okužb z virusi. Spoštujmo ukrepe!
Share on Facebook
Dostopnost